Pregovori u Neumu

Palmer i Eichhorst s liderima pojedinačno, nema pristupa nikome

28.01.2022.
u 12:55

Razgovori u izbornim reformama započeli su u petak u Neumu iza zatvorenih vrata. Sudionici nemaju mogućnost bilo kakve komunikacije ni preko mobitela kao što ni bilo kakve informacije ne cure vani. To je vjerojatno dobro zbog samoga izbornog procesa i mogućnosti dogovora. 

Brojne novinarske ekipe su na licu mjesta u Neumu i pokušavaju zapravo saznati što se događa unutra ali čini se za sada uzaludno. Ono što je zanimljivo jeste da ovaj format razgovora u dobroj mjeri podsjeća na ono što se događalo u Daytonu. 

Predstavnici američke i europski administracije Matthew Palmer i Angelina  Eichhorst razgovaraju jedan na jedan s političkim čelnici Hrvata i Bošnjaka. 
Kako bi se pokušali približiti stajališta informacija od predstavnika Europske komisije jeste da će Palmer i  Eichhorst  dati izjavu za medije oko 14:30 kako bi makar predstavili javnosti o čemu se razgovara iza zatvorenih vrata. Očekuje se kako bi se razgovori trebali okončati u nedjelju, a do tada bi se moglo i znati hoće li biti dogovora o izbornoj reformi u BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije