Tjedand odluke

Padaju dva izborna zakona - HNS-ov u Zastupničkom, a SDA-ov u Domu naroda BiH

13.12.2017.
u 07:00

Ovoga tjedna u Zastupničkom domu Parlamenta BiH znat će se sudbina dvaju prijedloga izmjena Izbornog zakona koji su predstavljeni iz posve različitih pobuda. Ako je suditi prema trenutačnom raspoloženju, prijedlog stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH neće dobiti potporu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, dok pak prijedlog bošnjačke Stranke demokratske akcije neće proći u Domu naroda.

Najprije će sutra na sjednici Zastupničkog doma biti zahtjev Doma naroda za razmatranje prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku. Ovaj prijedlog kojega je izradio HNS BiH već je dobio potporu Doma naroda od hrvatskog i srpskog bloka, dok su pak bošnjački izaslanici pokušali blokirati donošenje ovoga zakona preispitujući ga pred Ustavnim sudom koji je doslovno potvrdio kako ovaj prijedlog u potpunosti udovoljava trenutačnoj ustavnoj strukturi BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

BR
brodarevac
10:10 13.12.2017.

Dok će SDA prijedlog proći parlamentarnu skupštinu i pasti u domu naroda, i gdje je tu pravda stranka sa osvojena dva poslanička mandata i jednim kompenzacijskim hoće da upravlja. Sve koči u domu naroda. E ovo ima samo u BiH i opet se Čova žali da mu je malo- Malo li je?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije