javna poduzeća

Pad prihoda bilježe EP BiH, BH Telecom...

'01.07.2011., Trg bana Josipa Jelacica, Zagreb - Mobiteli i dodatna oprema, ilustracija. Tipkanje na touch screen mobitel uz slasni zalogaj peciva.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
04.10.2015.
u 06:15

U Federaciji BiH je u prvih šest mjeseci ove godine sedam javnih poduzeća zabilježilo pad prihoda, a djelomično i kapitala. Riječ je o poduzećima Elektroprivreda BiH, BH Telecom, HT Mostar, Energoinvest, Fabrika duhana Sarajevo, Hidrogradnja i Rudnik mrkog ugljena Banovići. Najdrastičniji pad poslovnih prihoda zabilježen je u Elektroprivredi BiH - 19,6 milijuna KM, a slijede Fabrika duhana Sarajevo s 10,5 milijuna KM, HT Mostar s 8,8 milijuna KM, BH Telecom sa 4,6 milijuna, Hidrogradnja sa četiri milijuna KM i Rudnik mrkog ugljena Banovići s 3,2 milijuna KM. Pad kapitala u ovoj u odnosu na prošlu godinu u BH Telecomu iznosio je 29 milijuna KM, Hidrogradnji 16 milijuna KM, a u Rudniku mrkog ugljena Banovići 249.000 KM, navodi “Dnevni avaz” pozivajući se na pokazatelje financijskih izvješća sa Sarajevske burze. Drastičan pad dobiti u odnosu na prethodnu godinu od skoro šest milijuna KM zabilježio je HT Mostar, dok je u BH Telecomu iznosio 4,8 milijuna KM, a u Rudniku mrkog ugljena Banovići od gotovo 3,5 milijuna KM. U Hidrogradnji je zabilježen gubitak od 8,6 milijuna konvertibilnih maraka, dok Elektroprivreda BiH i Fabrika duhana Sarajevo nisu imali dobiti. Početkom srpnja u ovih sedam poduzeća bio je zaposlen 14.331 radnik, odnosno 125 manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije