Mostar

Pacijent i pacijentica na respiratoru u SKB Mostar, životno ugroženi

25.03.2020.
u 12:25

U protekla 24 sata na području HNŽ zabilježena su dva nova slučaja Covid 19. Radi se o dvije osobe iz Konjica, potvrđeno je iz Kriznog stožera HNŽ.

U izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar smješteno je pet pacijenata od kojih je dvoje na respiratoru i životno su ugroženi, to su prvozaraženi pacijent i primljena pacijentica iz ZHŽ, javlja N1.

Podsjetimo da su i u ZHŽ-u, odnosno Širokom Brijegu za sada potvrđene tri osobe pozitivne na korona virus. Izdano je 796 rješenja za samoizolaciju, uz ostalo i za tri liječnika, tri medicinske sestre i jednog tehničara.

Osoba iz Konjica koja je jučer preminula u SKB Mostar imala je oblik bolesti sličan SARS-u. Njeno stanje bilo je ranije okarakterisano kao srednje teško i nije bila na respiratoru.

Infektolog Jurica Arapović ranije je medijima kazao kako će primarni kontakti iz Konjica danas izaći iz samoizolacije, a da bi za 14 do 20 dana stvari mogle biti jasnije.

Blaži bolesnici kako je pojašnjeno ne hospitaliziraju se, te se određuje 14-dnevna samoizolacija. Za srednje pacijente daju se antimalarici i sumamed.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije