Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ovog proljeća izgradnja regionalnog vodovoda Plava voda?

27. veljače 2016. u 20:30 0 komentara 317 prikaza
vodovod

Nekoliko desetljeća duga priča o izgradnji regionalnog vodovoda Plava voda, od Travnika do Zenice, uskoro bi mogla postati stvarnost.

Kako prenosi Travnicki.info, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazanoj za 2. ožujka nalazi se i točka o davanju saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o zajmu (Projekat „Regionalni vodovod Plava voda") između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 14. redovitoj sjednici, održanoj 28. listopada 2015. godine donijelo odluku o prihvaćanju Ugovora o zajmu (Projekt regionalni vodovod Plava voda) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj i ovlastilo ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine da isti potpiše.

Uz privođenje kraju zatvaranja financijske konstrukcije od 22 milijuna eura kreditnih sredstava od Europske banke za obnovu i razvoj i banke Vijeća Europe te procedure za raspisivanje međunarodnog natječaja, početak radova na glavnoj trasi dugoj 33 kilometra očekuje se u proljeće.

Projekt će osigurati dugoročnu, kontinuiranu i kvalitetnu vodoopskrbu za pet općina - Travnik, Zenicu, Novi Travnik, Vitez i Busovaču, od čega će korist imati oko 250.000 stanovnika ovih općina te gospodarstvenici ovog dijela BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.