više nema tko otići sada dolaze stranci

Ovo za nas nije novost, znamo već odavno da ležimo na zlatu

08.07.2018.
u 12:00

Do Vareša, gradića udaljenog 42 kilometra od Sarajeva, zaglavljenog među brdima gdje su nekad stolovali bosanski kraljevi, relativno je lako doći. Kažu da je danas sve drukčije nego neko, piše Večernji list BiH.

Nekada je Vareš slovio za jedan od najvećih metalurških kombinata, a danas su ostale samo ruševine i dimnjaci koji nijemo svjedoče o povijesti ovoga grada. Međutim, ovih dana Vareš je ponovno na naslovnicama medija – zlatna groznica trese ovaj mali rudarski gradić u Srednjoj Bosni. Euforija se budi nakon natpisa australskih medija, tamošnje burze i najava istraživanja starih, ali i novih rudarskih kopova. Vijest da je australska kompanija Adriatic Metals na prostoru ovoga grada otkrila izdašna nova nalazišta zlata, srebra i baznih metala stanovnicima Vareša vratila je osmijehe na lica i unijela dozu optimizma. I reporterska ekipa Večernjaka zaputila se u ovaj brdski gradić u kojem je prije rata u BiH živjelo 22.000 stanovnika...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije