Vlada FBiH

Ovo su prijedlozi novih ministara: Mijatović u policiji, Delić "na mirovinama"

28.03.2023.
u 12:23

HDZ i stranke Osmorke su prošli tjedan u Mostaru dogovorili podjelu resora i program nove Vlade FBiH. Imena kandidata za ministre bi trebali predati danas.  HDZ dobija šest, a Osmorka 10 ministarstava.

HDZ-u su pripala Ministarstvo financija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prometa i komunikacija, Ministarstvo kulture i Ministarstvo prostornog uređenja.

SDP će "uzeti" Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta. Za prvo od ova četiri je kandidovan Nerin Dizdar, zatim Vojin Mijatović kao ministar policije, Almin Hopovac u obrazovanju i Vedran Lakić u četvrtom nabrojanom ministarstvu.

Naša stranke je ranije objavila da će u svom Ministarstvu okoliša i turizma kandidirati Nasihu Pozder. Narod i pravda će dobiti važno Ministarstvo za rad i socijalnu politiku na kojem će biti Adnan Delić kako je i planirano.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je objavila da su dobili dva ministarstva. Za Ministarstvo energije, rudarstva i industrije će kandidirati Adisa Bubala koji se bavio rukovodećim pozicijama u Elektroprivredi BiH, a u Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida kandidiraju Hasana Handžića, prednosi Klix.ba

NES će također voditi dva ministarstva, a to su Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva gdje su imenovali Zuhada Porčića i Ministarstvo trgovine gdje je predložen Anel Kljako.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?