Vijeće roditelja SŽ

Ovo su poruke roditelja nakon samoubojstva djevojčice u Sarajevu: "Ne lomimo koplja na našoj djeci!"

Ilustracija
28.04.2022.
u 08:05

Nakon što su mediji objavili informaciju da se u Sarajevu objesila djevojčica (14), na službenoj Facebook stranici oglasili su se i iz Vijeća roditelja Sarajevske županije. 

Ovo su njihove poruke: 

- Danas je još jedan mladi život odlučio sam stati... Naše dijete, naša učenica, naša nada za bolju budućnost ugasila je svoj savršeni let. Kao roditelji, izražavamo sućut njenim roditeljima ali i svom osoblju, učenicima i roditeljima škole koju je pohađala.

Kao roditelji zabrinuti smo. Previše je bola među našom djecom. Jako teško se nose s pritiscima koji su im postali neminovni. Želimo pomoći, ali kako?

Danas je još jedno naše dijete odlučilo samo nas napustiti. Jesmo li mogli to spriječiti da smo ranije smanjili pritisak u toj mladoj duši, toj mladoj glavi.

Apeliramo na nadležne po tko zna koji put da krenemo ozbiljnije brinuti o djeci koja su najduže provela vrijeme u covidu. Oni nisu krivi za isti. Nisu krivi za sve nedaće obrazovanja i sustava u kojem žive. Ne lomimo koplja na našoj djeci. Pomozite nam!

Danas je ovo apel, sutra ćemo tražiti i odgovornosti. Kako je moguće da nam djeca odlaze, a da nitko ne primjećuje njihov bol dok su u klupama škola koje nemaju adekvatano osnažen kadar da pomogne.

Mjenjajte Zakon!!! Radite interesorne grupe ministartva nadležnih za brigu o djeci i obiteljima. Mjenjajte pedagoške Standarde i Normative!

Uvedite psihologe u škole! Smanjite pritisak na našu djecu - poručili su roditelji, prenosi Avaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?