pripazite

Ovo su pogreške koje radite s novcem i zbog kojih nikako ne možete uštedjeti

novčanik
shutterstock
08.03.2022.
u 07:56

Ako planirate uštedjeti nešto novaca, obratite pažnju na ove navike.

Možda biste voljeli uštedjeti nešto novaca, ali nikako ne uspijevate i ne možete dokučiti u čemu griješite. Kako to da, iako ste se trudili manje trošiti, i dalje nemate nešto ušteđevine na kraju mjeseca?

Vjerojatno i dalje trošite previše, najviše na neke nepotrebne stvari. Stručnjaci iz NetVoucherCodes.co.uk otkrili su nekoliko navika koje mnogi imaju, a štetne su ako želite odvajati novac na stranu.

Uvijek birate nešto jeftinije 

Ovo nije rješenje zato jer stvari vrlo niske kvalitete morate često mijenjati i u konačnici potrošite puno više nego što biste potrošili da odjednom uložite malo više novaca. Kvalitetnije stvari uštedjet će vam novac na duže staze, prenosi Metro. 

Kupujete namirnice dok ste gladni 

Ovo je jako loša navika jer kupujete puno više namirnica - čak nekih nepotrebnih - i trošite više. Obavezno napravite popis namirnica prema obrocima koje ćete spremati i odite u trgovinu siti. 

Ne plaćate račune na vrijeme 

Uvijek platite račune onda kada stignu. Nemojte to odgađati i trošiti na neke užitke jer tako u konačnici ostanete bez novaca. Račune kad-tad morate platiti, ali napravite to prvo kada sjedne plaća, a ono što ostane rasporedite na užitak. 
Previše jedete vani 

Odlasci u pekaru možda jesu jeftini na prvu, ali kada zbrojite sve račune od jednog tjedna možete vidjeti da vam na peciva, grickalice i kave odlazi više stotina kuna. Možete si to, naravno, nekada priuštiti, ali probajte obroke nositi od doma.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?