istraživanje

Ovo su muškarci za kojima se dame okreću na cesti

Getty Images
14.11.2018.
u 18:59

Muškarci s bradom privlačniji su od onih bez nje. Tako tvrde rezultati studije u sklopu koje je 8500 žena moralo ocijeniti potencijal muškaraca s bradom i bez nje da im budu dečki.

Muškarci koje su žene ocjenjivale fotografirani su svježe obrijani, pet dana nakon brijanja, 10 dana nakon brijanja i četiri tjedna nakon brijanja.

Rezultati su bili jako ohrabrujući za bradate muškarce koje je preferirala svaka žena iz istraživanja, prenosi Zadovoljna.hr. 

Brada od desetak dana dobila je najbolju ocjenu kada je u pitanju atraktivnost. Pratila ju je "prava brada", a na trećem mjestu bila je ona od nekoliko dana.

Istraživači kažu da tipične muške karakteristike kao što je snažna čeljust signaliziraju zdravlje i visoku razinu testosterona, što možda i nije nešto što žene traže kod partnera za duže vrijeme.

Brada se pak povezuje s dobi čovjeka i društvenom dominacijom.

Brade su možda privlačnije ženama kada razmišljaju o dužim vezama jer sugeriraju mušku sposobnost da se uspješno natječu s drugim muškarcima za resurse, kažu istraživači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije