seks bez obaveza

Ovo je ključ uspjeha za vezu prijatelja s povlasticama

seks
Shutterstock
07.08.2017.
u 16:45

Iako se veza prijatelja s povlasticama čini kao najjednostavnija, u nju se zapravo treba uložiti puno truda

Iako se prijatelji s povlasticama čine kao odlično rješenje za osobe koje ne žele biti u vezi, održavanje takvog odnosa i nije baš tako jednostavno. 

Dokazali su to sad i znanstvenici sa Sveučilišta u Denveru koji su proveli istraživanje o sve popularnijem obliku veze. 

Ključ uspjeha takve veze krije se u postavljanju granica i očekivanja, ali i spremnosti da ćete u takvu vezu trebati uložiti zapravo puno više nego u običnu vezu. 

Istraživanje je provedeno na 171 osobi, 52 muškarca i 118 žena, te je utvrđeno kako seksualno zadovoljstvo u vezi prijatelja s povlasticama nije jedino što je bitno.

Osim seksa, osobe koje su se u takvim vezama ponašale više kao par te su provodile manje vremena tražeći druge partnere bile su najsretnije. 

Istraživači su zaključili kako su prijatelji s povlasticama zapravo u puno težoj situaciji od onih koji su u normalnim vezama jer se za održavanje prijateljstva s osobom kojom se upuštate u seksualne odnose zapravo treba puno više truditi. 

– Do konflikta dolazi kada jedna od osoba u vezi o odnosu počne razmišljati u množini, a druga osoba se zapravo tako ne osjeća – kaže psihologinja Jesse Owen, voditeljica istraživanja. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?