Čišćenje doma

Ovih 5 pitanja morate si postaviti prije nego se riješite stvari iz kuće

21.11.2020.
u 17:22

Čišćenje doma je ustvari iznimno težak zadatak…

Ne radi se samo o bacanju stvari koje vam ne trebaju, veliki je faktor i emocionalna prtljaga i nedovršene stvari koje neki predmeti predstavljaju. Bez obzira na želju, ponekad se nekih stvari jako teško riješiti i na kraju ih opet pohranimo u ormar kako bi pričekali bolje dane, piše Ordinacija.hr.

Profesionalan organizatorica domova, Shira Gill, kaže da si moramo postaviti određena pitanja prije nego nešto bacimo, a trebala bi nam olakšati posao…

1. Biste li danas platili puno cijenu za taj predmet?

Kada pregledavate stvari, ovo je odlično pitanje za početak. Ako vam danas ne bi palo na pamet da platite za to što držite u ruci, vrijeme je da se toga riješite.

2. Kako bi izgledala moja svakodnevica bez te stvari?

Razmislite o svojim trenutnim ciljevima i životnom stilu i budite iskreni kada si postavljate pitanje koliko taj predmet danas podupire vaš način života i želje. Zadržite ono što vam je potrebno i što koristite svakodnevno, a budite malo kritičniji prema stvarima koje koristite jednom godišnje. Ako imate klizaljke, a kližete svakih nekoliko godina, možda je bolje baciti ih i idući put iznajmiti par.

Pet najboljih netoksičnih sredstava za čiščenje

3. Zauzima li predmet prostor koji mi je potreban?

Naravno, bilo bi zgodno prirediti jednom godišnje zabavu na kojoj će se peći kesteni, ali ako tava za njih stoji u vašoj kuhinji a da se nije godinama koristila, možda vam ustvari ne treba.

4. Posjedujem li sličan predmet?

Ako imate 4 otvarača za vino, jednog ostavite sebi a ostale dajte nekom drugom. Isto se odnosi i na majice i torbe, kišobrane…

5. Može li taj predmet nekom drugom bolje poslužiti?

Ovo se pitanje posebno odnosi na stvari koje vam je netko darovao ili ste skupo platili, ali ih nikada ne koristite. Ako znate da će taj predmet nastavljati skupljati prašinu, razmislite kome bi dobro došao i poklonite ga.

 

 

Shutterstock

 

A. A.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?