Denis Zvizdić

Ovakav model akciza nije izmislila BiH, to nije izmišljanje tople vode

Denis Zvizdić
28.03.2017.
u 14:43

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas se na sjednici izjasnilo o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama. N1 saznaje da su se ministri izjasnili za povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru, što je bio jedan od uvjeta za nastavak aranžmana s MMF-om.

Nakon što je 24. ožujka istekao redovan rok za ispunjavanje obveza za nastavak aranžmana, MMF je taj rok produžio do 31. ožujka. 

Predsjedatelj VM-a BiH Denis Zvizdić je kazao da ovaj model akciza nije izmislila BiH.

"Ovakav model akciza postoji u svijetu, ali i u regiji. Ovo nije izmišljanje tople vode, to je praksa koja se primjenjuje po cijelom svijetu. Stalno govorimo da nema ozbiljnog i dinamiziranog razvoja bez infrastrukture, od toga je putna najvažnija. Akcize su jedan od instrumenata da bi se stekla ekonomska sigurnost", podsjetio je Zvizdić, javlja N1. 

Zvizdić očekuje da će Zastupnički dom i Dom naroda u što skorije vrijeme održati svoje sjednice i usvojiti ove zakone čime bi bili stečeni uvjeti da BiH dobije drugu tranšu kredita MMF-a.

"Ovim su zaokružene sve mjere i stvoreni realni uvjeti za realizaciju i implementaciju aranžmana s MMF-om", istaknuo je Zvizdić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?