RECEPT

Ovaj kolač od limuna nije teško pripremiti, a osvojit će i one koji ne vole voćne kolače

Profimedia
31.08.2021.
u 17:12

Vrlo lako se priprema pa vjerujemo da ni najveće neznalice u kuhinji neće imati problema s izradom

Kolač od limuna koji uključuje sastojke koje svi imamo u kuhinji, svidjet će se i onima s najzahtjevnijim nepcima jer je sočan, mirisan i ukusan.

Vrlo lako se priprema pa vjerujemo da ni najveće neznalice u kuhinji neće imati problema s izradom.

Ovu varijantu predlaže Saša Vukić koji stoji iza popularnog kulinarskog bloga Sašine kuhinje, prenosi Tportal.hr. 

Sastojci:

400g glatkog brašna

pola standardnog paketića praška za pecivo

prstohvat soli

ribana korica pola limuna

100g šećera

1 dl tekućeg jogurta (može i čvrsti, ali ga protresite)

100g maslaca

3 žumanjka

vanilin šećer (ako ga imate)

Nadjev:

3 bjelanjka

sok pola limuna

3 dl jogurta

100g šećera

60g glatkog brašna

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U brašno dodajte prašak za pecivo, malo soli, šećer, ribanu koricu limuna i vanilin šećer (ako ga imate) i dobro promiješajte. Razdijelite jaja i bjelanjke ostaviti sa strane. Žumanjke dodajte u smjesu za biskvit pa dodajte jogurt i narežite maslac. Brzo umijesite loptu tijesta kako se maslac nebi topio i kako ne bi morali zbog toga dodavati još brašna. Sada tijesto podijelite na 4 jednaka dijela (svaka loptica ima 200g).

Spremite u hladnjak na pola sata pokriveno. Kalup premazati i pobrašniti, a višak brašna otresti. Izvadite 4 loptice iz hladnjaka pa na blago pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na dimenzije kalupa. Ispikajte posvuda tijesto vilicom kako se ne bi napuhnulo u pečenju. U bjelanjke dodati šećer, sok pola limuna pa miksajte 5 minuta u čvrst snijeg. U snijeg dodajte brašno i jogurt i dobro promiješajte.

Preko prvog biskvita istresite 1/3 smjese s jogurtom i bjelanjcima pa stavite drugi dio razvaljanog tijesta za biskvit i ispikajte također vilicom ili najbolje čačkalicom. Ponavljajte postupak i završite sa zadnjim slojem biskvita.

Pecite oko 40 minuta na 170 Celzijevih.

Nakon 40 minuta ugasite pećnicu i ostavite je zatvorenu dvadesetak minuta da se kolač slegne i malo ohladi.

Preokrenute kolač, malo pritisnite i poravnajte, pospite sa šećerom u prahu i poslužite. I dobar tek!

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?