ZNATE LI KOJE?

Ova kuhinjska pomagala biste trebali mijenjati barem jednom godišnje!

15.01.2020.
u 19:45

Možda je vrijeme da razmislite koliko vam je stara omiljena daska za rezanje. Ona je jedna od stvari koje treba zamijeniti

Donosimo popis stvari koje biste trebali zamijeniti barem jednom godišnje zamijeniti, piše msn.com.

Ribež

Koristi se za razne namirnice, od limuna do sira pa i čokolade, i da vrlo je oštar. No, ne ostaju tako zauvijek. Kako biste lako naribali sve što trebate, trebali biste jednom godišnje zamijeniti ribež, ovisno koliko ga koristite.

Krpa za posuđe

Bilo da brišete ruke, posuđe ili samo brišete mrlje i ostatke hrane, krpe pokupe stotine bakterija. I da dobro je prati ih često, ali jednom godišnje stare krpe zamijenite novima.

Daske za rezanje

Drvene ili plastične, sve daske imaju sitne pukotine od noževa na sebi, a u njima se skupljaju bakterije. Korištenje takvih daski za rezanje namirnica nije sigurno za zdravlje.

Guljač povrća

Iako kupite najskuplji guljač koji možete naći, nakon nekog vremena njegova oštrica će otupiti. Tako umjesto da kupujete skupi guljač, kupite jeftiniji i priuštite si zamjenu jednom godišnje.

Drvene kuhače

Isto kao i s daskom za rezanje, kuhače će zadobiti pukotine u kojima se nalaze bakterije. One su pogotovo opasne jer pomoću njih miješate hranu pa sve bakterije mogu ući u nju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?