pomaže

Ova biljka u sobi sprječava hrkanje!

25.11.2017.
u 09:00

Svatko tko je ikad spavao uz osobu koja hrče zna koliko je teško provesti besane noći. Lijeka, međutim, izgleda ima, pogotovo ako znate njegovati biljke. Iako se inače ne preporučuje imati biljke u sobi, znanstvenici iz NASA-e su otkrili jednu biljku koju je poželjno držati u prostoriji u kojoj spavate jer sprječava hrkanje, piše miss7.24sata.hr. 

Riječ je o ananasu! NASA tvrdi da 'ananas proizvodi kisik i poboljšava kvalitetu zraka po noći što pomaže kvaliteti sna i smanjuje hrkanje'. Ananas navodno nije teško uzgojiti, a čak smo i pronašli video koji će te naučiti kako posaditi ovu biljku od vrška ploda: 

Ukratko: odreži vršak skupa sa 25 mm ploda i obreži mesnati dio sve do tvrde, vlaknaste sredine iz koje su izrasli listovi. Ostavi neka se suši dva ili tri dana kako biljka ne bi istrunula. Obreži donje listove i postavi vršak ananasa na pijesak. Biljka mora biti na svijetlom, toplom mjestu pri temperaturi od oko 23°C. Nakon otprilike mjesec dana, presadi biljku u teglu. Sobna temperatura ne bi trebala biti niža od 18 stupnjeva, biljku redovito prskaj vodom, no pazi da zemlja ne bude previše vlažna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?