uloženo 650 tisuća KM

Otvorena obnovljena šalter-sala MUP-a: Svi dokumenti od sada na jednom mjestu

25.02.2019.
u 13:11

"Sva osobna dokumenta građani će, od danas, moći preuzeti na jednom mjestu'', rekao je ministar Bevanda

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić otvorili su obnovljenu šalter-salu MUP-a.

Kako je nakon otvaranja istaknuto, građani će od sada usluge izdavanja osobnih i drugih dokumenata moći dobiti u novoobnovljenoj šalter-sali smještenoj u zgradi Policijske uprave u Mostaru, u čiju je obnovu i opremanje Vlada uložila 650.000,00 KM, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Ističući neupitnu opredijeljenost Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u poduzimanju svih potrebnih mjera i aktivnosti s ciljem jačanja Ministarstva unutarnjih poslova kao nositelja aktivnosti održavanja javnog reda i mira te sigurnosti građana i imovine, Herceg je naglasio kako je Vlada poduzela značajan broj aktivnosti na funkcionalnom i profesionalnom jačanju policijskih struktura kroz obuku i kadrovsko jačanje te materijalno-tehničku opremljenost s ciljem unaprjeđenja operativne učinkovitosti svih sastavnica MUP-a.

U kontekstu kadrovske popune, Herceg je istaknuo kako je u radni odnos primljeno 80 policijskih djelatnika, a dana je suglasnost za školovanje novih 88 kadeta za čin „policajac“ i 12 kadeta za čin „mlađi inspektor“. 

Podsjetio je, također, i na to da je, kada govorimo o materijalno-tehničkoj opremljenosti, Vlada izvršila nabavu i primopredaju  ukupno 100 novih policijskih vozila u vrijednosti od 4 milijuna KM, te osigurala nabavu policijskih odora i naoružanja.

„Nakon niza godina, uspjeli smo obnoviti staru šalter-salu MUP-a i lokaciju za izdavanje osnovnih dokumenata premjestiti u prostorije MUP-a. Sva osobna dokumenta građani će, od danas, moći preuzeti na jednom mjestu'', rekao je Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova HNŽ podsjećajući na to kako su spomenute prostorije građanima Mostara poznate od ranije, te da im je zadovoljstvo što su ih uspjeli preurediti i darovati Gradu i građanima.

„Uz ovaj dio, uredili smo i arhiv MUP-a u kojem smo, po svim pravilima, smjestili i arhivirali svu našu arhivu. Vrijednost radova s obnovom partera ispred zgrade PU Mostar iznosila je 650.000,00 KM '', zaključio je ministar Bevanda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije