ZOI’84

Otvaranje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu u prvom tjednu prosinca

28.11.2021.
u 12:58

Županijsko javno poduzeće ZOI’84 uskoro počinje s puštanjem u rad sustava umjetnog osnježenja i pripremama staza, kako bi zimska sezona 2021./2022. na Bjelašnici i Igmanu bila otvorena u prvom tjednu prosinca.

Cijene ski karata maksimalno su prilagođene mogućnostima posjetitelja, te su među najpovoljnijim u regiji, što je dovelo do značajnog povećanja prodaje karata u usporedbi s prošlogodišnjom sezonom.

“Zbog velikog broja zainteresiranih, odlučili smo produžiti pretprodaju karata do otvaranja sezone, kako bi skijanje učinili dostupnim što većem broju naših posjetitelja. I ove godine tradiocionalno našim skijašima će biti omogućeno besplatno skijanje na prvi dan otvorenja sezone, a već drugi dan svoju dnevnu kartu mogu kupiti po popustu od 30 posto. Dodatno, ove godine prosinac će definitivno obilježiti narančasta boja ZOI-a, jer je to mjesec u kojem smo pripremili veliki broj popusta. Tijekom prosinca planirani su i Vučkovi popusti, redovni blagdanski popusti kao i drugi specijalni popusti”, rekao je u razgovoru za Fenu rukovodilac Odjeljenja za marketing, komercijalne poslove i nabavku ZOI’84 Aldin Smajkan.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine neće biti organiziran revijalni program u cilju obilježavanja otvaranja sezone.

“Primarni fokus ski centra Bjelašnica-Igman bit će upravo na sportu, odnosno skijanju, te promoviranju zdravog i aktivnog životnog stila, kako za profesionalne skijaše, tako i za rekreativce. Radno vrijeme ski centra Bjelašnica – Igman tijekom predstojeće zimske sezone bit će od 8.30 do 16 sati. Ski centar Bjelašnica-Igman ove godine nudi znatno bolje iskustvo skijanja uz iste cijene kao i prošle godine. Tako cijena dnevne karte iznosi 35 KM”, rekao je Smajkan.

Ski centar Bjelašnica-Igman u svojoj ponudi nude brojne sadržaje skijašima i neskijašima. Uz nezaobilazno alpsko skijanje posjetiocima se preporučuje popularna šetnja s krpljama, kao i nordijsko skijanje na Velikom polju na Igmanu.

“Za naše najmlađe posjetitelje i njihove roditelje nezaboilazna preporuka je sankanje i tubing na Malom polju na Igmanu. Fokus ZOI’84 je na sportu i promociji sporta, stoga će kompanija nastojati približiti neskijašima zimske sportove kroz najpovoljnije ponude ski obuka u sklopu rada licenciranih instruktora i ski škola. Dodatno, našim korisnicima možemo da preporučimo posjetu turistički poznatim lokalitetima na Bjelašnici, kao što su Lukomir, Šabići, Umoljani, Studeni potok, gdje mogu da uživaju u prelijepim krajolicima prekrivenim snježnim prekrivačem”, kazao je Smajkan.

Govoreći o kvaliteti vještačkog osnježenja kaže da sustav umjetnog osnježenja trenutno opslužuje 50 topova kvalitete svjetskih standarda.

“Sustav je servisiran i spreman da se pusti u rad čim vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Također, naš tehnički tim ove godine će imati podršku stručnjaka s najboljih skijališta, te za naše skijaše pripremamo značajno unapređenje staza. Za iskusnije skijaše ove godine smo spremili i osnježenje gornjeg dijela glavne staze, za potpuni osjećaj olimpijskog spusta. Očekujemo ispunjavanje minimalnog broja skijanja od 120 skijaških dana”, poručio je Smajkan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?