Koridor Vc

Otvaranje dionice autoceste u RS-u pokazatelj važnosti financiranja iz EU-a

autocesta
31.08.2022.
u 19:25

Dionica duga 6,1 km završena je zahvaljujući grantu Europske unije od 15 milijuna eura koji je omogućio dodatno financiranje u obliku povoljnih kredita od Europske banke za obnovu i razvoj vrijednih gotovo 70 milijuna eura

Prva završena dionica autoceste na koridoru Vc u Republici Srpskoj (RS), od Johovca do Rudanke, otvorena je ceremonijom kojoj su prisustvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, kao i drugi predstavnici vlasti RS-a, poduzeća Autoputevi RS-a, EBRD-a i Ureda EU-a u BiH.

Dionica duga 6,1 km završena je zahvaljujući grantu Europske unije od 15 milijuna eura koji je omogućio dodatno financiranje u obliku povoljnih kredita od Europske banke za obnovu i razvoj vrijednih gotovo 70 milijuna eura.

- Vlasti i porezni obveznici nastavljaju uživati u koristima koje donose vrlo povoljni financijski uvjeti koji se nude za infrastrukturne projekte u Bosni i Hercegovini koje podupire EU.

Pružanjem podrške uvezanosti na zapadnom Balkanu, kao i između zapadnog Balkana i jedinstvenog tržišta EU-a koje je najveće u svijetu, uz projekte autocesta na koridoru Vc, koje podržava EU, nastaju dodatne ekonomske koristi, a putovanje postaje brže i sigurnije - navodi se iz Izaslanstva EU-a u BiH.

Kako se navodi u priopćenju Izaslanstva EU-a u BiH, uspjeh koji predstavlja završetak dionice Johovac - Rudanka ostvaren je unatoč političkoj nestabilnosti u BiH koja predstavlja rizik za buduća ulaganja EU-a u infrastrukturu. Financiranje EU-a za dva infrastrukturna projekta u RS-u na koridoru Vc i dalje su obustavljena zbog političke krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije