granična policija

Otkrivena 23 ilegalna migranta na području Bileće i Gackog

ilustracija
28.08.2017.
u 15:11

Riječ je o državljanima Alžira, Sirije, Maroka i Irana

Na području Bileće i Gackog posljednja tri dana u ilegalnom prelasku državne granice su otkrivena 23 ilegalna migranta.

Službenici postrojbe Granične policije Trebinje su u ilegalnom prelasku državne granice spriječili 13 stranih državljana, koji su na teritoriju Bosne i Hercegovine stigli iz Crne Gore.

Riječ je o državljanima Alžira, Sirije, Maroka i Irana, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Također, u suradnji s pripadnicima Policijske stanice Gacko Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, otkriveno je deset ilegalnih migranata koji su izjavili da dolaze iz Sirije, Libije, Maroka i Alžira.

Ilegalni migranti su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Službenici postrojbe Granične policije Višegrad nisu, u subotu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardišt, dopustili ulazak šestero državljana Tunisa zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

Iz istog razloga službenici postrojbe Granične policije Zračna čluka Sarajevo u petak, na letu iz Istanbula, nisu dopustili ulazak u BiH osmorici državljana Republike Turske. Sukladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Srbiju, odnosno u Istanbul.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije