Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Otkloniti sve oblike diskriminacije i postići konačan politički dogovor oko Izbornog zakona

15. rujna 2021. u 15:13 0 komentara 44 prikaza

U Domu HDZ-a BiH održana je 24. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS), te je tom prigodom poslano i priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

"Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o aktualnim političkim događanjima, osobito kontekstu događanja koja su uslijedila nakon dolaska Visokog predstavnika gospodina Schmidta i silnih pritisaka predvodnika unitarističkog nacionalizma i politika koje zagovaraju nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika.

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o političkim aktivnostima i razgovorima koji slijede oko izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. 
Legitimno predstavljanje i konačno uklanjanje svih diskriminacija koje postoje u institucijama je ključni temelj svih razgovora u skladu sa svim presudama Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava. 
Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje "istraživanja" koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata. Bosna i Hercegovina nije tržnica, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava. Hrvatskom narodu nema tko što dati, ili pokloniti, radi se o elementarnim ustavnim i zakonskim odredbama. Poseban upit za "istraživače" i "matematičare" je da li su tome famoznom elaboratu pobrojane i prakse lažnog nacionalnog izjašnjavanja koje se događaju prilikom apliciranja za poslove državne službe, pravosuđa i drugih tijela koje se prakticiraju. 

Radi se o isprobanoj matrici koje se iz sfere lažnog predstavljanja i dokidanja ustavnih prava iz Predsjedništva BiH i federalnog Doma naroda prelijevaju i u državnu službu", priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.