AKCIJA U TIJEKU

Uklanjanje mina na Mostarskom jezeru

07.09.2020.
u 14:29

Memorandum o suradnji između Republike Češke i BiH potpisan je 2015. godine i od tada su češki ronioci i njihove kolege očistili brojna korita u BiH i izvukli desetke tona neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Na Mostarskom jezeru u tijeku je uklanjanje i uništavanje minskoeksplozivnih sredstava, radi sigurnijeg života građana u Bosni i Hercegovini.

Lokaciju je posjetila i veleposlanica Republike Češke u Bosni i Hercegovini Ivana Hlabsova.

“Raduje me suradnja koja je korisna za sve strane, da republičke i federalne kolege nauče od naših eksperata, ali i da naši nauče ovdje ono što u Češkoj ne bi mogli naučiti”, rekla je Hlabsova, prenosi bhrt.ba.

Memorandum o suradnji između Republike Češke i BiH potpisan je 2015. godine i od tada su češki ronioci i njihove kolege očistili brojna korita u BiH i izvukli desetke tona neeksplodiranih ubojnih sredstava koja su sigurno otklonjena i uništena.

Riječ je ne samo o neeksplodiranim sredstvima iz proteklog rata nego i o sredstvima iz Drugog svjetskog rata, kao i iz turskih ratova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?