Naslovnica Vijesti

Otetog mladića s posebnim potrebama tukli, rezali nožem i sve prenosili na Facebooku

05. siječnja 2017. u 19:35 0 komentara 150 prikaza
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA:

Četiri su osobe uhićene u Chicagu zbog napada na čovjeka s posebnim potrebama, a uz to i zbog prenošenja tog napada uživo na Facebooku, javlja BBC.

Napadnuti muškarac je osoba s posebnim potrebama, rekla je policija. Na snimci se moglo čuti kako napadači pogrdnim imenima nazivaju bijelce i novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. U jednom dijelu snimke čak se vidi kako napadači vade nož da bi muškarcu skinuli skalp, prenosi Net.hr

‘Ovo je bolesni zločin iz mržnje’

 

Policija u Chicagu napad je opisala kao ‘bolesni zločin iz mržnje’.

‘Zapitate se što natjera pojedince na takvo što. Radim kao policajac već 28 godina i vidio sam stvari koje nitko ne treba vidjeti u životu, ali još me uvijek iznenade ovakve stvari’, rekao je šef čikaške policije Eddie Johnson na press konferenciji.

Neimenovana žrtva je bijelac, a poznanik je jednog od napadača i moguće je da su ga čak i oteli 48 sati prije samog napada. Policija je javila da je pušten iz bolnice, a od napada je istraumatiziran.

Zavezali ga, tukli, gasili na njemu cigarete i tjerali ga da pije vodu iz zahodske školjke

Na snimci koja traje 30 minuta vidi se kako napadači režu odjeću 18-godišnje žrtve, gase cigarete na njemu, udaraju ga nogama po glavi i nožem mu režu dio kose. Čak se vidi kako se nekolicina okupljenih smijala svemu tome.

Osim same brutalnosti, ono što je možda najmarkantnije na snimci je sama drskost. Naime, snimka je išla uživo na Facebooku. Najprije se vidjela grupa ljudi koji piju, puše i smiju se dok je njihova žrtva, prekrivenih usta i zavezana, sjedila u kutu prostorije.

U drugim snimkama koje su napadači postavili na društvenu mrežu vidi se kako tuklu mladića, tjeraju ga da pije vodu iz zahoda i prijete mu nožem kako bi rekao ‘Volim crnce’.

Iako šokantno, ovakvo nasilje u Chicagu nije rijetkost. Prošle je godine u tom gradu zabilježeno čak 762 ubojstva, više nego u nekim većim američkom gradovima poput New Yorka i Los Angelesa zajedno.

Policija je zbog ovoga privela četvero ljudi, dvojicu muškaraca i dvije žene.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.