TRAGEDIJA JEDNE OBITELJI

Oteli ga iz bolnice kao novorođeno dijete: Nakon 55 godina otkrivena njegova sudbina

19.12.2019.
u 19:15

FBI je ponovo otvorio svoju istragu, a istraživački novinari organizacije WGN krenuli su u potragu za pravim Paulom Fronczakom.

Kad je prije 55 godina nepoznata žena odjevena u medicinsku sestru ušla u bolnicu u Chicagu i otela novorođenog Paula Fronczaka, tada nitko nije mogao ni zamisliti da će trebati toliko dugo da ga se pronađe. Naime, američki istraživački novinari tvrde kako su upravo oni pronašli Paula Fronczaka nakon što je FBI ponovno otvorio istragu o otmici i nestanku dječaka. 

Obitelj Fronczak nije imala lagani život otkako je oteto njihovo dijete. Samo dvije godine kasnije posvojit će dječaka koji je pronađen u shopping centru u New Jerseyju i za kojeg su vlasti pretpostavile kako je riječ o nestalom dječaku. Kako tada nije postajala mogućnost DNA test, Fronczakovi nisu imali mogućnost provjeriti je li riječ o njihovom djetetu ili ne. 

Usprkos tome, Chester i Dora Fronczak pretpostavljali su da je dječak njihov i odlučili su ga posvojiti pod imenom Paul Fronczak. On je kao 10-godišnjak pronašao članke o otmici i njegovi roditelji su mu objasnili što se dogodilo.

  Međutim, dječak za kojeg se vjerovalo da je Paul sumnjao je kako to nije prava istina. Naime, njegovi roditelji su svjetle puti i plave kose dok je on imao smeđu kosu i bio je tamnije puti. Paul je 2012. godine napravio DNK test koji je pokazao da on nije biološko dijete Fronczakovih. 

FBI je ponovo otvorio svoju istragu, a istraživački novinari organizacije WGN krenuli su u potragu za pravim Paulom Fronczakom. WGN tvrdi kako su pronašli pravog Paula koji je živio u malenom ruralnom gradiću u Michiganu pod drugim imenom. On je rekao novinarima da zna kako je on ustvari oteto dijete i kako ga je prije nekoliko mjeseci kontaktirao FBI, no da još uvijek dolazi k sebi zbog vijesti koju je zaprimio. Još uvijek nije kontaktirao svoju biološku obitelj. 

Čovjek koji je odrastao kao Paul Fronczak rekao je u jednom prethodnom intervjuu za BBC kako su njegovi roditelji bili osjetljivi kad je saznao o otmici. 

Izjavio je kako je razumio zašto je njegova majka Dora bila toliko brza sa svojim pristankom da ga posvoji.

- Mogla je reći 'Nisam sigurna' i vratiti to dijete u sustav, ili reći 'To je moj sin' i čak ako i nije njezin spasiti dijete od teškog života - izjavio je Paul Fronczak, javlja Metro. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije