DOBIO 16 GODINA ZATVORA

Otac organizirao napad kiselinom na vlastitog sina

07.03.2019.
u 10:30

Otac iz Wolverhamptona, podrijetlom iz Afganistana, kojeg je supruga s troje djece ostavila 2016. godine, navodno je tražio veći pristup djeci

Otac je osuđen na 16 godina zatvora zbog organiziranja napada kiselinom na vlastitog trogodišnjeg sina, koji je zadobio opekline na licu i rukama. 

Muškarac (40) iz Wolverhamptona u Engleskoj, čije ime nije objavljeno zbog pravnih razloga, jedan je od šestorice ljudi koji su osuđeni u ovom slučaju. Među njima je i Adam Cech (27), koji je izveo sam napad u trgovini 21. srpnja prošle godine, a koji je kažnjen s 12 godina zatvora. 



 

Dok je dječak razgledavao nogometne lopte sa svojim bratom Cech ga je poprskao kiselinom. Dječak je odmah otrčao majci, koja u prvi tren nije mogla shvatiti zašto joj je sin tako uznemiren. Uz pomoć djelatnika pozvala je hitnu pomoć i dječak je prevezen u bolnicu zbog opeklina. U međuvremenu se dobro oporavio, ali mu je napad ostavio trajne ožiljke.

Otac iz Wolverhamptona, podrijetlom iz Afganistana, kojeg je supruga s troje djece ostavila 2016. godine, navodno je tražio veći pristup djeci te je htio stvoriti dokaze o ozljedama kako bi pokazao da njegova bivša supruga nije dobra majka.

Majka je nakon presude rekla da tjednima nakon napada nije mogla spavati te da je imala noćne more.

- Iznimno je teško prihvatiti da je moje trogodišnje dijete ovako napadnuto te da je njegov otac iza njega. Kako ću to objasniti svom sinu? - rekla je majka.

- Napadi kiselinom su rijetki i nepojmljivo je da trogodišnji dječak bude žrtvom takvog napada - rekao je policijski inspektor Damian Petti.

Sudac Robert Juckes napad je nazvao monstruoznim te je naveo da je počinjen s očito jakom kiselinom, vjerojatno iz akumulatora. Rekao je da većina osuđenika prethodno nije bila osuđivana te da i sami imaju obitelji.

Osim oca i Cecha osuđeni su Jan Dudi (25), Norbert Pulko (22), Jabar Paktia (42), koji su dobili 12 godina zatvora, te Saied Hussini (42), koji je kažnjen s 14 godina. Hussini je prije napada testirao jačinu kiseline na vlastitoj ruci, piše BBC. Martina Badiova (22) je oslobođena.

Cech, Dudi i Pulko snimljeni su nadzornom kamerom tijekom napada u trgovini. Cech je dječaka poprskao kiselinom iz plastične bočice poput onih za lijekove, a na sudu je tvrdio da je to učinio pod prijetnjom pištoljem. Nakon napada trojac je pobjegao.

Hussini tvrdi da je Pulko prvi predložio upotrebu kiseline te da je otac bio spreman platiti 3000 funti za napad. Otac je pak demantirao da poznaje Pulka, iako je snimljen kako mu predaje kiselinu na dan napada.

Tužitelji tvrde da se osam dana prije ovog napada dogodio propali pokušaj napada u školi. Badiova je sudu rekla da je sudjelovala u tom neuspjelom napadu vjerujući da je ondje samo kako bi dečka drugog muškarca učinila ljubomornim.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?