drama

Otac dječaka iz BiH koga je majka izbacila na ulicu u Italiji: "To nije pas"

ilustracija
28.02.2019.
u 17:34

Drama 8-godišnjeg dječaka bosanskohercegovačkih korijena i dalje zauzima dosta prostora u talijanskim medijima.

Podsjetimo, krajem prosinca prošle godine prolaznici i vozači primijetili su 8-godišnjeg dječaka koji na hladnoći sam luta ulicama gradića Karmanjolo u okrugu Torino. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

Nije imao čak ni jaknu, samo tanki džemper, besciljno hodajući duž puta 128 rizikujući da ga pregaze vozila.

"Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake", skrušeno je tada rekao dječak zaprepaštenim policijskim službenicima koji su ga identificirali nakon dojave građana.

Policajci su pronašli njegovu 28-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer živi sa svojim novim partnerom. Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi s djedom i bakom, prenosi "Radiosarajevo.ba".

U međuvremenu je otkriven otac dječaka, takođe državljanin BiH, protiv koga je (kao i protiv majke) podnijeta prijava napuštanja maloljetnog djeteta.

"Dovedite mi ga. To nije pas, pa da bude izbačen na ulicu, želim da živi sa mnom", rekao je otac talijanskim medijima.

Talijanske službe i mediji sumnjaju u iskrenost oca, smatrajući da želi da izbjegne kaznenu prijavu. Takođe, i otac, poput majke dječaka, živi u kamp prikolici u nomadskom naselju, što sigurno nije dobro okruženje za odrastanje djeteta.

Stoga je izvjesno da nadležne službe neće vratiti dječaka biološkim roditeljima. Nakon izvještavanja italijanskih medija javile su se mnoge talijanske obitelji zainteresirani  za usvajanje dječaka.

Trenutno je dijete u dobrim rukama, ide u školu, smješteno je sigurnoj kući i čekao obitelj koja će ga prihvatiti i voljeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije