Županijski sud u Bihaću

Osumnjičeni za ubojstvo Vlade Šantića pušteni na slobodu

12.12.2017.
u 19:57

Županijski sud u Bihaću odbio je danas na ročištu prijedlog Tužiteljstva Unsko-sanske županije za određivanje pritvora Hamdiji Abdiću i još četvorici osumnjičenih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, nakon čega su osumnjičeni pušteni na slobodu, javio je BHRT.

Hamdija Abdić Tigar uhićen je jučer u Bihaću, a nakon njega uhićeni su i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović.

Hamdija Abdić Tigar bio je komandant 502. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, a trenutno je vijećnik SDA u Gradskom vijeću Bihaća.

General Vlado Šantić, koji je tijekom rata komandirao jedinicama HVO-a na području Bihaća, vodi se kao nestala osoba od 8. ožujka 1995. godine. Šantić je posljednji put viđen u večernjim satima u hotelu “Sedra”. Odatle su ga odveli pripadnici jedinice kojom je zapovijedao Hamdija Abdić, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Istraga o nestanku generala Šantića vođena je u dva navrata, 1995. godine, te 2006. godine kada je slučaj preuzela Federalna uprava policije, a zatim je slučaj ponovno vraćen Županijskom tužiteljstvu Bihać.

Do danas nije podignuta optužnica u tom slučaju.

Komentara 2

Avatar ivek
ivek
20:04 12.12.2017.

Ante santic general Bojnik iz bihac--izdajnik.. pustija sao krajnske cetnike da se uvuku kroz Katolicka sela i da cetnici naprave masakr ka u vukovaru il srebrenici,, naredjenje je stiglo od Hdz -hrvaska da se ante satic podhitno prebaci na sigurnoo misto ...hrvaske specijalne postrojbe dolaze s zrakomlatom i odvode generala na sigurno... franjo tudjam je naredja unapredit generala,, zrakomlat je odletil sa generalom ka zagrebu,,, Miroslav tudjan ministar za sigurnos skriva ga u zagrebu,,, Ante satic je operiran i sa novom putovnicom zivi u paragvaju ,,,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije