Svečana promocija studenata

Ostojić: Znanje iskoristite za vlastitu dobrobit, ali i cjelokupnog društva

12.11.2016.
u 07:00

Jučer je u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” upriličena svečana promocija diplomanata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tako je ova visokoškolska ustanova iznjedrila 182 prvostupnika i 108 magistara struke, a velika dvorana HD “Herceg Stjepan Kosača” bila je premala da primi svu rodbinu i prijatelje koji su željeli čestitati diplomantima i tako uveličati njihov uspjeh.

Programi se mijenjaju

Prije svečane dodjele zasluženih diploma, rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ljerka Ostojić obratila se slavljenicima. - Kada sam posjetila stranice studentskog portala Treći.ba vidjela sam veliki broj autorskih tekstova studenata. To je tek jedan u nizu pokazatelja kako se naši studijski programi mijenjaju, kako se ulaže u praktičnu nastavu, kako se od spoznajne faze naučene iz teorije prelazi u fazu primjene koja je toliko potrebna tržištu rada i svima nama, kazala je rektorica Ostojić te dodala: - Sada, u ovih nekoliko riječi, sve lijepo i lagano zvuči. Ali to su tri ili pet godina vašega života. Znate što ste sve uložili kako biste došli do ovoga svečanog dana. Znate koliki su trud, zalaganje i upornost potrebni za sve navedeno i zato vam od srca čestitam. Dragi diplomanti, ostanite i dalje u vezi s vašim matičnim fakultetom, sa Sveučilištem. Budite kreatori ideja za još bolje sveučilište. Vaše znanje i energija su nam dragocjeni. Sve to iskoristite za vlastitu dobrobit, ali i cjelokupnoga društva u kojem radite i živite, istaknula je, između ostalog, rektorica Ostojić.

Napredan rad

Dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić kazao je da mu je iznimna čast uručiti prvi put diplome magistrima informatologije, informatike, bibliotekarstva te prvostupnicama ruskog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti. - Činjenica da je pred nama 290 diplomanata potvrda je zajedničke usmjerenosti na uspjeh Filozofskog fakulteta, njegovih studenata i Sveučilišta u Mostaru. Ostvareni rezultati logična su posljedica zavidne angažiranosti i naprednog rada onih koji su znali što žele i ustanove koja im je omogućila sve što treba kako bi dosegnuli postavljene ciljeve, istaknuo je dekan 
Tomić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije