UKUSNO I JEDNOSTAVNO

Ostalo vam je šunke i jaja s uskrsnog stola? Ne brinite, imamo savjet kako iskoristiti ostatke

19.04.2022.
u 14:09

I opet vam se, baš kao i svih prethodnih Uskrsa, dogodilo da ste skuhali previše šunke, ali i ofarbali previše jaja i sada ste u problemu - što napraviti s ostacima? Nemojte bacati, donosimo vam ideju kako da iskoristite ove sastojke i u idućim danima napravite jednostavna i maštovita jela

Ostatke domaće skuhane šunke uvijek možete iskoristiti za brza jela poput popularnog hemendeksa, tako što ćete jednostavno ispržiti kajganu i u nju dodati nasjeckane komade šunke.

Isto tako, kockice šunke možete dodati proljetnoj fritaji ili omletu, a ako ste se nakon svega zaželjeli laganog jela, iskoristite ih u kombinaciji sa sjeckanim povrćem i napravite hladnu salatu ili toplo-hladnu verziju na bazi tjestenine i povrća. 

Kao što biste napunili i pripremili bečke šnicle, na jednak način možete napraviti pohane palačinke koje ćete napuniti ostacima šunke i sirom. Za manje kaloričnu varijantu palačinke nemojte pohati, a umjesto sira ubacite svježu salatu poput matovilca.

Za ljubitelje jela na žlicu ostaci šunke mogu poslužiti kao pojačivač okusa pri spravljanju proljetne juhe. Uz nju, šunka će poslužiti i kao odličan dodatak gustom varivu od graha ili za pripremu umaka bolonjez.

Bagel s kuhanom šunkom i jajima

Bagel s kuhanom šunkom i jajima

Izvor: Profimedia / Autor: - / Panthermedia / Profimedia

Ako osim šunke imate i višak kuhanih jaja, uvijek možete napraviti mesnu štrucu. Jaja su njezin osnovni sastojak, a dobro je to što je priprema jednostavna. Mesna štruca idealna je za to da je ponesete na posao u kombinaciji s, primjerice, ostacima francuske salate.

Tvrdo kuhana jaja bit će odlična u bilo kakvoj salati, čime ćete dobiti kompletan obrok, a ako i niste ljubitelji 'zelenjave', uvijek ih možete staviti u sendvič, uz komadiće kuhane šunke.

Budući da trenutno traje i sezona mnogima omiljenih šparoga, zapecite ih s narezanim kuhanim jajima te povežite s malo maslinova ulja i parmezana koji će se rastopiti. Nakon što očistite šparoge složite ih u kalup, začinite, stavite jaja pa parmezan i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih, dok ne omekšaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?