Predavanje

Osobni podaci još nisu dovoljno zaštićeni

29.01.2016.
u 07:00

U okviru obilježavanja europskog Dana zaštite osobnih podataka, koji se održava svake godine 28. siječnja, predstavnici Agencije za zaštitu osobnih podataka u BiH jučer su na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održali predavanje o toj temi. Studentima je predavanje održala Nedžmija Kukričar, stručna savjetnica za inspekcijski nadzor u Agenciji, a novinarima se prije samog predavanja obratila i dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Vesna Kazazić.

- Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru uspostavio je suradnju s Agencijom za zaštitu osobnih podataka u BiH i kao plod te suradnje je predavanje “Primjena zakona o zaštiti osobnih podataka” i mislim da je korisno da to studenti čuju, jer je vrlo važno da se zaštite osobni podaci, koji trebaju biti zaštićeni za sve, bez obzira na državljanstvo, prebivalište, spol, vjeru, rasu ili nešto drugo, kazala je dekanica Kazazić.

- Povod mog dolaska u Mostar je taj kako bi studente Pravnog fakulteta upoznala sa zaštitom osobnih podataka. Jedan od razloga je i da se što šira javnost upozna sa zaštitom osobnih podataka jer Agencija smatra da ti podaci još uvijek nisu dovoljno zaštićeni, odnosno javnost nije dovoljno upoznata sa svim onim pravima koja im pripadaju u smislu zaštite osobnih podataka. Što se tiče same agencije, ona puno radi po tom pitanju u smislu održavanja obuka na svim razinama, za državne službenike, studente... te na upoznavanju šire javnosti kroz Institut ‘Help desk’.

ako je svaki dan pravnik Agencije dostupan svima koji žele doznati nešto više o zaštiti osobnih podataka. Agencija, također, ima svoje prospekte, ima svoju web-stranicu na koju redovito stavlja sve novine koje bi javnost trebala znati, kazala je u izjavi za medije N. Kukričar, stručna savjetnica za inspekcijski nadzor u Agenciji za zaštitu osobnih podataka u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije