dogovor u usori

Osnovica za obračun plaća veća za 20 maraka

07.12.2018.
u 09:53

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić održao je radni sastanak s predsjednikom sindikalne organizacije općine Usora Zvonkom Miškićem. Tom je prigodom, sukladno važećim zakonskim propisima, usuglašena i potpisana visina osnovice za obračun plaća za zaposlenike općinskoga tijela uprave za iduću, 2019. godinu. Time je općinski načelnik pokazao kako istinski uvažava sindikalnu organizaciju kao socijalnog partnera tražeći pisanim putem suglasnost na akte iz mjerodavnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika koji se utvrđuju prije donošenja proračuna, a vezana su za materijalna prava zaposlenih u općinskome tijelu uprave. Načelnik Anđelić objasnio je za Večernji list kolika je osnovica bila ranije, kolika će biti u 2019., koliko su trajali pregovori, ali i što je razlog zbog kojeg je došlo do povećanja osnovice za zaposlenike općine na čijem je čelu. - Ranija osnovica je bila 270 KM i sada smo potpisali ugovor te ona iznosi 290 KM. Mislim kako su sve strane zadovoljene s obzirom na uvjete rada i susjedne općine. Mislim kako osnovica i u Žepču iznosi također 290 KM, u Tešnju je nešto viša, mislim oko 315 KM. No, s obzirom na naše uvjete i proračun, smatram kako je ovo značajno povećanje njihovih prihoda. Pregovori su počeli još prošle godine, a kako je osnovica bila 270 maraka, zaposlenici su tražili povećanje. Sukladno njihovim zahtjevima i našim mogućnostima omogućili smo da dođe do povećanja prihvatljvog svima što, s druge strane, dovodi i do boljih uvjeta rada zaposlenika - kazao nam je načelnik Anđelić.

Dodao je kako im je, u prvome redu, cilj bio, zbog većeg zadovoljstva i motivacije svih zaposlenika, uvažiti zahtjev sindikata i dogovoriti se. - Iz tog razloga smo i ove godine pristupili pregovorima i donijeli promjene. Ispoštovali smo zahtjev sindikata i nadam se kako ćemo i u budućnosti imati dobru suradnju te zajedničkim snagama još više napredovati - zaključio je Anđelić.

(Valentina Abramušić)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije