Posavska županija

Osnovica plaće policajcima bila 519, sada 620 KM

15.07.2017.
u 10:00

Nakon dugotrajnih pregovora, potpisan je granski kolektivni ugovor između Vlade PŽ-a i Sindikata MUP-a PŽ-a. Ugovor je uime Vlade potpisao ministar MUP-a Meho Delić. - Pregovorima, suradnjom i razumijevanjem došli smo do konačnog cilja i potpisa - istaknuo je ministar Meho Delić. Uime Sindikata zaposlenika MUP-a PŽ-a potpis je stavio glasnogovornik MUP-a Josip Dominković. - Osnovica je do sada bila 519 KM, a podigli smo je na 70% od prosjeka u FBiH, izražena u posljednja tri mjeseca. To bi bilo oko 620 KM. To je ključna stvar oko koje smo se sporili. Mislim da smo napravili dobar posao - zaključio je Dominković. - Ugovor je potpisan na rok od 18 mjeseci i moram istaknuti kako su pregovori bili zahtjevni i složeni, ali obostrano korektni - kazao je predsjednik Vlade PŽ-a Marijan Klaić te naglasio: - Vlada PŽ-a je svjesna da plaće policijskih službenika nisu na toj razini da bi oni bili u potpunosti zadovoljni, međutim, trebaju imati u vidu da Vlada vodi brigu o plaćama svih proračunskih korisnika. O tome govori činjenica da su tijekom prošle i ove godine plaće povećane za 10%. Uz to, vodimo odgovornu financijsku politiku izvršavajući na vrijeme sve obveze koje se zahtijevaju od proračuna.

Klaić je istaknuo kako je granski kolektivni ugovor s državnim službenicima i namještenicima PŽ-a potpisan u prosincu prošle godine, a u tijeku su pregovori s predstavnicima Sindikata školstva i Sindikatom zdravstva. - Očekujem brz završetak na obostrano zadovoljstvo kada je u pitanju školstvo, dok su pregovori s predstavnicima Sindikata zdravstva za sada bez vidnoga napretka - izjavio je predsjednik Vlade Marijan Klaić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije