Ministar civilnih poslova BiH

Osmanović razgovarao sa direktorom Odjela za ljudsku dimenziju OESS-a

osmanović
27.12.2016.
u 13:42

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je s direktorom Odjela za ljudsku dimenziju OESS-a Ferminom Cordobom o implementaciji okvirnih zakona u oblasti obrazovanja.

Posebna pažnja u razgovoru posvećena je poštivanju ljudskih prava i osnovnih sloboda, odnosno stvaranju preduvjeta i obaveza za razvoj tolerantnog i multietničkog okruženja u školama u Bosni i Hercegovini.

Ministar Osmanović naglasio je da je nedopustiv svaki mogući oblik diskriminacije, segregacije, asimilacije i politizacije u obrazovanju. Još jednom je istaknuta obaveza obrazovnih vlasti u Bosni i Hercegovini da u sredini u kojoj djeluju doprinesu stvaranju okruženja koje poštuje ljudska prava, osnovne slobode i individualnost svakog učenika, njegov kulturni i nacionalni identitet i jezik, bez diskiriminacije po bilo kojoj osnovi, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije