susret

Osmanović razgovarao s predstavnicima kikboksing saveza u Bosni i Hercegovini

Osmanović
11.05.2016.
u 17:43

Predstavnici Kikboksing saveza Bosne i Hercegovine, kao i odgovarajućih entitetskih saveza, informisali su ministra civilnih poslova Adila Osmanovića da je u završnoj fazi registracija Kikboksing saveza BiH u skladu sa Zakonom o sportu BiH, čime će se steći uslovi za bolju organizaciju tog sporta, posebno kada je riječ o međunarodnim nastupima.

Naglasili su da postoji zajednička spremnost entitetskih saveza da u skladu sa propisima reguliraju svoj status. Ocjenjuju da rezultati koje ostavaruju kikbokseri obavezuju na veće angažiranje čelnika saveza, ali i veću pomoć države.

Ministar Osmanović istakao je da su sredstva koja se izdvajaju za sport na nivou BiH nedovoljna.

- U idućoj godini naš cilj je da osiguramo veći iznos od 900 tisuća maraka, koliko nam u 2016. godine stoji na raspolaganju, jer nas rezultati sportista na to obavezuju - rekao je Osmanović.

Tijekom današnjeg susreta, ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću dodjeljena je i Zlatna plaketa za podršku organizaciji Međunarodnog otvorenog kikboksing kupa  "Balkan open 2016" koji je održan 7. svibnja u Tešnju, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije