Ministar civilnih poslova BiH

Osmanović na skupu posvećenom mladima u Parizu

Osmanović
04.07.2016.
u 18:50

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović sudjeluje na Summitu o zapadnom Balkanu u Parizu u okviru implementacije agende "Berlinskog procesa", gdje je prisustvovao skupu posvećenom mladima, održanom u okviru Summita.

Skup posvećen mladima organiziraju Europska komisija, zajedno sa Francuskom kao domaćinom, a okupio je oko 150 mladih sa Balkana i zemalja članica Europske unije (EU). 

Sastanak ima za cilj da omogući pružanje većih mogućnosti mladima za usavršavanje i rad, stimuliranje demokratskog angažiranja i osnivanje Regionalnog ureda za suradnju mladih zapadnog Balkana.

Osmanović je u obraćanju naglasio da BiH izuzetno cijeni inicijativu koja ima za cilj unapređenje regionalne suradnje u oblasti mladih te je pozdravio osnivanje Regionalnog ureda za suradnju mladih.

- Očekujemo da Regionalni ured za suradnju mladih doprinese promoviranju europskih vrijednosti, jačanju održive regionalne suradnje među mladima i uspostavljanju novih odnosa među mladima u regiji zapadnog Balkana - istakao je Osmanović i dodao da su mladi ljudi pokretač razvoja svakog društva te da oni na najbolji način doprinose pomirenju i promoviranju europskog duha suradnje, razumijevanja i tolerancije.

U okviru Summita bit će potpisan Sporazum o osnivanju Regionalnog ureda za suradnju mladih zapadnog Balkana, koji će potpisati premijeri zemalja zapadnog Balkana uz prisustvo ministara nadležnih za pitanja mladih te uz prisustvo visokih službenika.

Regionalni ured za suradnju mladih podržavat će projekte mladih koji, između ostalog, imaju za cilj promoviranje različitosti i demokratskih vrijednosti, jačanje održive regionalne suradnje među mladima, kao i uspostavljanje novih odnosa među mladima u regiji zapadnog Balkana te podsticanje pomirenja i konstruktivnog pristupa sjećanju, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije