sporazum

Osmanović i Kurz potpisali Sporazum o suradnji

sdfsdfsdf
30.11.2016.
u 10:49

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz potpisali su u Beču Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Austrije o suradnji u oblastima kulture, obrazovanja, znanosti, omladine i sporta.

Sporazum je potpisan prilikom svečanog zatvaranja manifestacije "Godina kulture Bosna i Hercegovina – Austrija".

- Bogatim kulturnim sadržajima u okviru Godine kulture Bosna i Hercegovina-Austrija još jednom smo potvrdili da kultura ne poznaje granice i gradi mostove, te na najbolji način doprinosi promociji zemlje. Potpisivanjem sporazuma krunisana je ova izuzetno uspješna godina za obje zemlje. Bogatstvo kulturnih sadržaja u proteklom razdoblju, u potpunosti je opravdalo geslo "da se bolje upoznamo" - rekao je ministar Osmanović.

Ministar je posebno naglasio značaj potpisanog sporazuma za oblast obrazovanja.

- Izuzetno cijenimo pogodnosti koje nam Austrija daje u oblasti obrazovanja, a vjerujem da će ovaj sporazum tome dodatno doprinijeti i pojačati suradnju naših obrazovnih institucija - rekao je Osmanović.   

Ministri Osmanović i Kurz ocijenili su da se potpisanim sporazumom unapređuje suradnja u kulturi, obrazovanju, znanosti, omladini i sportu, i dodatno jačaju postojeći prijateljski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Austrije, što će ujedno doprinijeti  približavanju Bosne i Hercegovine europskim integracijama, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?