susret

Osigurati veća financijska sredstva za zaštitu prava djece u BiH

sad
12.01.2017.
u 13:19

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac i predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan ocijenile su tijekom današnjeg susreta u Sarajevu da je poštivanje dječjih prava jedan od ključnih segmenata zaštite ljudskih prava.

Stav ministrice Borovac je da je neophodno osigurati znatno više novca na svim nivoima vlasti u BiH da bi se osigurala provedba međunarodnih dokumenata, u ovom slučaju konkretno Akcijskog plana za djecu u BiH 2015.-2018. godine, naglašavajući da je i u ovom pitanju vidljivo da je jačanje ekonomije preduvjet svih procesa u zemlji.

Razgovarano je i o unapređenju mehanizama praćenja i izvještavanja o primjeni međunarodnih konvencija koje je BiH ratificirala, kao i o mogućnostima da se kroz proces europskih integracija u zaštiti prava djece, a osobito romske, dosegnu europski standardi.

Ministrica Borovac je izrazila uvjerenje da će BiH pravovremeno i kvalitetno odgovoriti na Upitnik Europske komisije te uskoro dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji i početi se baviti stvarnim problemima i pitanjima čije rješavanje je u interesu svih građana.

Narayan je pohvalila dosadašnju provedbu Akcijskog plana za djecu BiH ponudivši podršku UNICEF-a u idućim aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, priopćeno je iz ovog državnog ministarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?