INTERVJU Marina Pendeš

Oružane snage s tri pukovnije model su za jednakopravnost naroda i stabilnu BiH

01.12.2018.
u 11:00

Malo se koja institucija može pohvaliti da je napravila iskorak u provedbi reformi te da je, unatoč brojnim političkim prijeporima, nastavila ispunjavati zacrtane ciljeve kao Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH. Najzaslužnija za to je, po mnogima, upravo ministrica obrane Marina Pendeš.

Oružane snage obilježavaju svoj dan 1. prosinca. Dugo ste u ovome resoru, jeste li zadovoljni onime što OS BiH danas predstavlja u državi, društvu?

Obilježavanje godišnjice utemeljenja OS BiH i Dana OS BiH 1. prosinca uvijek je prigoda prisjetiti se reforme obrambenog sustava, početaka stvaranja jedinstvenog obrambenog sustava u BiH, koji je ne tako davno izgledao kao nemoguća misija. S ponosom se može kazati kako je danas, 13 godina nakon utemeljenja, OS BiH institucija koja je kod velikog broja stanovnika BiH prepoznata kao istinski partner, bez obzira na to što je se u dijelu medija želi predstaviti kao skupu, nepotrebnu i neučinkovitu instituciju. Ovakav stav mogu potkrijepiti brojnim činjenicama, a ključna se nalazi u tome da OS BiH u potpunosti ispunjava sve zakonom definirane zadaće. OS BiH uskoro će, prema našim planovima, razminirati 3,000.000 m2 u BiH. Tijekom proteklog razdoblja gotovo da nema dijela BiH u kojemu pripadnici OS BiH nisu izvodili infrastrukturne projekte, sanacije prometnica, mostova, klizišta, čišćenje riječnih korita, a uvijek smo bili i uz naše stanovnike u slučaju elementarnih nepogoda kao što su poplave, obilne snježne oborine i požari te pomagali u medicinskoj evakuaciji zračnim putem.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?