Okružni sud Doboj

Optuženi za ubojstvo povratnika Marka Mišića iz Dervente priznao krivnju

05.04.2024.
u 13:26

Pred Sudskim vijećem Okružnog suda u Doboju, optuženi za ubojstvo povratnika Marka Mišića iz Dervente, priznao je krivnju.

Ranije je u ovom slučaju već donešena presuda za drugog, maloljetnog počinitelja, kojem je određena kazna od 4,5 godine maloljetničkog zatvora.

"Za šest mjeseci, policija, tužiteljstvo i sud završili su posao iz svoje nadležnosti. Otkriveni su i pritvoreni osumnjičeni, prikupljeni svi potrebni dokazi i podignute optužnice. Sudsko vijeće najavilo je da će već početkom narednog tjedna donijeti i izreći presudu. Rijedak je ovo, ali važan primjer, efikasnosti u radu agencija za provedbu zakona. Bar djelimično mir obiteljima povratnika donosi brzina u procesuiranju napada, ali je jednako važna stroga kaznena politika", napisala je zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić.

Podsjetimo, hrvatski povratnik u Brezice kod Dervente Marko Mišić pretučen je u listopadu 2023. godine dok je pokušavao spriječiti kradljivce da kradu drva iz njegove šume, a preminuo je mjesec dana kasnije uslijed zadobijenih ozljeda.

Napadači su mu tada pokušali ukrasti dio šume što je on pokušao spriječiti te je tragično nastradao. Zadobio je teške ozljede mozga, pluća i rebara. Stanje mu je sve vrijeme u bolnici bilo teško, liječnici su ga pokušavali stabilizirati, ali nažalost neuspješno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije