Jusko:

Opstanak BHRT-a i emitiranje programa ne smiju biti dovedeni u pitanje

Jusko
31.05.2016.
u 13:29

Stanje u BHRT-u rezultat je dugogodišnjeg nemara svih institucija i organa nadležnih za stvaranje uvjeta i provedbu zakona i propisa o nesmetanom funkcioniranju državne televizije, smatra ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko.

Naglasio je da opstanak BHRT-a kao javnog servisa i emitiranje programa ne smiju biti dovedeni u pitanje.

- Ministarstvo će kroz rad u Interresornoj grupi učiniti sve da se novim zakonskim rješenjima Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH osigura financijska stabilnost, nesmetan rad i emitiranje programa - kazao je Jusko.

Podsjetio je da je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH postupilo po Zaključku Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u kojem je traženo od Vijeća ministara BiH da se formira interresorna radna grupa koja bi u potpunosti analizira primjenu postojećeg Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH.

Interresornu radnu grupu trebaju predstavljati predstavnici Vijeća ministara BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Odbora javnog radiotelevizijskog sistema BiH.

Dodao je i da je Ministarstvo 24. svibnja poslalo upit prema Odboru Javnog radiotelevizijskog sistema BiH da kandiduje svoje predstavnike u ovu grupu, međutim do sada odgovor nisu dobili, priopćeno je iz  Ministarstva komuniukacija i prometa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije