posjeta

Oproštajno-nastupna posjeta vojnih atašea Kraljevine Nizozemske

posjeta
20.09.2016.
u 12:26

 Ministrica obrane BiH Marina Pendeš danas je u Ministarstvu obrane BiH primila u oproštajnu posjetu vojnog atašea Kraljevine Nizozemske pukovnika Robberta Verbrugha te u nastupnu posjetu njegovog nasljednika pukovnika Thea Plijnera.

Ministrica Pendeš zahvalila je vojnom atašeu Verbrughu na angažmanu tijekom mandata na dužnosti vojnog atašea za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beogradu, te je iskazala spremnost za nastavkom suradnje, naglašavajući da Ministarstvo obrane BiH ostaje i dalje otvoreno za sva pitanja bilateralne suradnje, a koja će se, prije svega, ostvarivati kroz redovne sastanke s novim vojnim atašeom Theom Plijnerom.

- Podrška Kraljevine Nizozemske je jako bitna za Bosnu i Hercegovinu u procesu europskih i euroatalantskih integracija te pristupanju NATO savezu. Kraljevina Nizozemske je uvijek pokazivala partnerske i prijateljske odnose prema BiH i u tom smislu se želim zahvaliti na vašoj podršci - kazala je ministrica Pendeš, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Odlazeći vojni ataše Robbert Verbrugh pohvalio je dosadašnju suradnju dviju zemalja te iskazao opredjeljenje za buduću podršku Kraljevine Nizozemske Bosni i Hercegovini kada je u pitanju proces euroatlantskih integracija, a koja će se ostvarivati posredstvom Veleposlanstva Kraljevine Nozozemske u Sarajevu.

On je, također, izrazio nadu da će se planovi bilateralne suradnje iz godine u godinu podizati na viši nivo.

Ministrica Pendeš je poželjela mnogo uspjeha pukovniku Theu Plijneru u njegovom budućem mandatu vojnog atašea za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beču, koji je također iskazao spremnost za nastavkom suradnje u oblasti obrane, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije