istraživanje pokazalo

Oni koji su se seksali noć prije su produktivniji na poslu

Shutterstock
05.11.2019.
u 07:45

"Zdrava veza s čestim seksualnim odnosima će pomoći zaposlenicima da budu sretni i angažiraniji u poslu, što pozitivno utječe na zaposlenike kao i na samu organizaciju u kojoj rade", rekao je Keith Leavitt

Istraživanje je objavljeno u Jorunal of Management, a autori su znanstvenici sa Sveučilišta Washington i Oregon. Proučavali su seksualne navike zaposlenika koji su u braku, a otkrili su kako oni koji se češće seksaju imaju i bolje rezultate na poslu idućeg dana. 

"Zdrava veza s čestim seksualnim odnosima će pomoći zaposlenicima da budu sretni i angažiraniji u poslu, što pozitivno utječe na zaposlenike kao i na samu organizaciju u kojoj rade", rekao je Keith Leavitt, profesor na sveučilištu i stručnjak za upravljanje. 

Istraživanje je pratilo 159 oženjenih parova kroz period od dva tjedna, a svaki dan su trebali ispuniti kratki upitnik. Rezultati su pokazali kako su oni koji su se seksali noć prije bili i boljeg raspoloženja, ali i produktivniji na poslu. 

Ovo je tako jer seks podiže raspoloženje jer ispušta hormone dopamin i oksitocin, čije se prednosti osjećaju i 24 sata nakon, što znači i idućeg dana na poslu.  "Radi se o podsjetniku da seks ima društvene, emotivne i psihološke učinke i važno je da postane prioritet. Pronađite vremena za seks", rekao je Levitt za Reader's Digest.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?