Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Omiljeno voće koje brzo truli: Uz ovaj trik jagode će ostati svježe danima

Zaboravite na njih jedan dan, posegnete u hladnjak idući, a jagode su već trule. Evo kako to spriječiti.
22. svibnja 2020. u 16:30 0 komentara 270 prikaza
Foto: shutterstock

Uovom omiljenom sezonskom voću uživamo zaista kratko, ali zašto ne bismo produžili to uživanje uz neke jednostavne trikove koliko god je to moguće? Potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate kod kuće, piše Readers Digest.

U jednoj zdjeli pomiješajte pola šalice octa i dvije i pol šalice vode, a zatim u to dodajte jagode i pustite da stoje nekoliko minuta. Ocat će uništiti sve bakterije koje prouzročuju brzo kvarenje i bez brige – poslije nećete osjećati okus octa.

Nakon toga temeljito ih osušite s pomoću papirnatog ručnika. Što ih bolje osušite, dulje će trajati. Jagode nakon toga možete spremiti u hladnjak, a možete ih držati u kutiji obloženoj papirnatim ručnikom koji će pokupiti svu dodatnu vlagu.

Ovaj trik možete iskoristiti i s drugim bobičastim voćem poput kupina i malina.

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.