Štrajka glađu

Omiljeni kuhar Cristiana Ronalda iz BiH digao Portugal na noge

stanišić ronaldo
05.12.2020.
u 11:59

Pokret protiv mjera zaključavanja u Portugalu, čije su pristalice organizirale prosvjede i štrajk glađu, predvodi poznati kuhar Ljubomir Stanišić.

On je ratno Sarajevo napustio 1992. godine, prebjegavši iz Sarajeva u Beograd, a onda preko Mađarske gdje je pokrenuo prvi biznis u Portugal. Tu je postao najveća kulinarska zvijezda, te je i omiljeni kuhar Cristijana Ronalda.

Ljubomir Stanišić je s kolegama pokrenuo kampanju za dobivanje pomoći od vlade za ugostitelje još prije nego što su uvedene mjere zaključavanja.

U Portugalu su u ožujku zatvoreni barovi i noćni klubovi, a restorani su ponovno otvoreni u svibnju. Međutim, 8. studenoga stupio je na snagu policijski sat i mjere karantena tijekom vikenda koje su izazvale nezadovoljstvo vlasnika restorana.

Vlada im je ponudila 20 posto prosječnih prihoda za razdoblje od siječnja do listopada kao naknadu za karantenu koji je na snazi tijekom vikenda, ali su ugostitelji poručili kako to nije ni približno dovoljno.

Portugalski ugostitelji, vlasnici devet restorana, barova i noćnih klubova, među kojima i Stanišić, jučer su završili štrajk glađu. Štrajk su otpočeli prije osam dana pred tamnošnjim parlamentom u znak prosvjeda protiv mjera koje je vlada uvela protiv pandemije, zahtjevajući da ih prime premijer i ministar ekonomije.

Štrajku su prethodili i prosvjedi širom zemlje, a na njima je aktivnu ulogu imao i Stanišić.

On je jučer na Facebooku napisao da je štrajk gotov, ali da se borba nastavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije