Široki Brijeg

Okrugli stol ‘Uloga medija u izgradnji mira’

16.09.2016.
u 07:30

U Narodnoj knjižnici u Širokome Brijegu, a u okviru projekta PRO (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost) - Budućnost, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Chatolic Relief Services (CRS) u suradnji s Forumom građana Tuzla, održan je okrugli stol na kojem se govorilo o temi “Uloga medija u izgradnji mira“.

Lokalna samouprava

Moderatori okruglog stola o temi “Uloga medija u izgradnji mira” održanome u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici bili su Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla, i Ilija Šagolj, novinar i publicist.

Sudionici okrugloga stola o spomenutoj temi bili su predstavnici lokalne samouprave, javne uprave, medija i civilnoga društva.

Glavne poruke koje su se isticale tijekom okruglog stola održanoga u Širokome Brijegu odnosile su se na uspostavljanje dijaloga među svim sudionicima društvenog i političkog života.

U samom nazivu događaja stoji uloga medija koja, prema moderatorima, mora biti još veća i angažiranija.

- Živimo u demokratskom društvu u kojem smo daleko od kulture dijaloga, a projekt PRO-Budućnost na tragu je razvijanja takve politike dijaloga - rekao je, između ostaloga, novinar i publicist Ilija Šagolj.

U konstruktivnoj raspravi u kojoj su sudjelovali svi sudionici okruglog stola o temi “Uloga medija u izgradnji mira”, govorilo se kako je bosanskohercegovačkome društvu potrebno povjerenje, razumijevanje, uvažavanje različitosti i odgovornost, pogotovo političkih elita, kako bi napredak društva bio snažniji.

Značaj medija

- Mediji igraju ključnu ulogu, a njihova profesionalnost i borba za istinu mogu pokrenuti stvari nabolje”, poručio je Vehid Šehić.

Široki Brijeg je do sada šezdeseta jedinica lokalnih samouprava u Bosni i Hercegovini koja je uključena u projekt PRO (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost) - Budućnost koji implementira Chatolic Relief Services (CRS) u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije