zasjedanje

Okončano proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a

29.05.2017.
u 16:51

Pozivom na daljnje jačanje Antiterorističke koalicije u borbi protiv ISIL-a te isticanjem potrebe jačanja suradnje zemalja članica u borbi protiv terorizma, kao i potrebe većeg izdvajanja sredstava za pomoć pogođenima u izbjegličkoj krizi, u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju danas je završeno proljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO), priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Trodnevno zasjedanje u čijem radu je sudjelovao i predsjedatelj Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović, obilježila je rasprava o brojnim aktualnim svjetskim temama i problemima.

Parlamentarna skupština NATO-a pozvala je na jačanje suradnje i partnerskih odnosa između Europske unije i NATO-a, kao i na intenziviranje suradnje s NATO-om u rješavanju brojnih otvorenih pitanja u MENA regiji, posebno u Siriji i Libiji.

Tijekom plenarnog zasjedanja snažno je podržana Deklaracija kojom se Gruziji daje podrška na njenom euroatlantskom putu.

Na marginama zasjedanja u Tbilisiju, predsjedatelj Lovrinović imao je niz bilateralnih susreta sa članovima delegacija zemalja članica NATO-a. Tijekom tih susreta razgovarano je o podršci europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i, posebno, o podršci donošenju odluke o aktiviranju Akcijskog plana za članstvo (MAP) Bosne i Hercegovine u NATO-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?