Domaljevac-Šamac

Oko milijun maraka uloženo u infrastrukturne projekte

12.10.2020.
u 15:47

Prema planu, baš kako je obećao načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić, privode se kraju zemljani radovi na izgradnji primarne vodovodne mreže, projekt milijunske vrijednosti i još veće životnog značaja za tu posavsku općinu, piše Večernji list BiH

Radovi na izgradnji

U sastavu projekta vodoopskrbe u Domaljevcu je, podsjetimo, “ponikao“ i impozantan objekt vodotornja na visini od 50 metara i sa zapreminom spremnika za vodu od 270 m3 koji može na iznimno kvalitetan način zadovoljiti opskrbom vode mještane Domaljevca, Bazika i Grebnica. Kako se radi o financijski značajnom objektu (630.000 maraka) za male proračunske mogućnosti općine, projekt se radi fazno pa je razumljivo što je prva faza pružanja prvih metara javnog vodovoda obuhvatila jedno područje Domaljevca (od vodocrpilišta u Ulici Stjepana Radića preko dijela Ulice posavskih branitelja do Ulice Josipa bana Jelačića u Domaljevcu).

- Slijede radovi na izgradnji izvoda sekundarne vodovodne mreže i postavljanje hidrantske mreže na mjestima sukladno projektnoj dokumentaciji.

Također, u predstojećem razdoblju izvršit će se i sanacija ulaza u obiteljska dvorišta te oštećenja na cesti koja su nastala uslijed izvođenja navedenih radova. Ako vremenske prilike dopuste, dovršetak radova prve faze očekuje se krajem ovog mjeseca. U ovoj kalendarskoj godini planiramo još izgradnju vodovodne mreže u poduzetničkoj zoni kako bismo već početkom iduće godine nastavili intenzivno s daljnjim širenjem vodovodnog sustava. Ovaj problem oduvijek opterećuje naše ljude i zbog toga je stavljen u vrh prioriteta u radu općinske uprave.

Nismo stali sa životom u ovo koronadoba, već smo cijelo vrijeme realizirali projekte, uhvatili smo se ukoštac s milijunskim projektima od životne važnosti za građane naše općine, kao što je vodoopskrba.

Godina koju privodimo kraju bila je u znaku provođenja niza projekata kojima nastojimo podići kvalitetu življenja u našoj maloj općini.

Radi se i u pandemiji

U vremenu pandemije nismo stali, već smo uporno radili na projektima svjesni da redoviti prihodi koje Općina ostvaruje uglavnom pokrivaju tekuću potrošnju i ne mogu biti dovoljni za ozbiljne razvojne projekte.

Dosta smo bili uspješni u pisanju projekata i prijavljivanju na sve programe potpore - izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić prilikom obilaska gradilišta javnog vodovoda. Ove je godine u općini Domaljevac-Šamac uloženo oko milijun maraka u projekte vodoopskrbe, vodotoranj i mrežu te druge infrastrukturne projekte u toj posavskoj općini.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije