Raspoređuju snage po BiH

Oklopna vozila EUFOR-a stigla u Goražde

05.03.2022.
u 17:57

Njihov zadatak će biti pokazati odlučnost EU da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini, priopćeno je ranije iz EUFOR-a

Prema još nepotvrđenim informacijama, raspoređivanje dijela snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini već je počelo, a prema ranijim najavama, to bi trebala biti mjesta u kojima su u prethodnom razdoblju zabilježeni ekscesi, uglavnom u istočnoj i sjeveroistočnoj BiH. Najmanje jedna od patrola na putu do odredišta danas je prošla kroz Goražde.

Još uvijek nije poznato gdje će biti stacionirane dodatne snage koje stižu iz Austrije, Rumunjske, Bugarske i Slovačke.

- Njihov zadatak će biti da pokažu odlučnost EU da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini. To je razborita i odgovarajuća mjera koja odražava nedvosmislenu predanost EU i EUFOR-a očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine - priopćio je ranije EUFOR.

Kako je portal "Avaza" danas objavio, u Sarajevo je stigao vojni konvoj EUFOR-a iz Bosanskog Šamca. Kako je Avaz zabilježio na licu mjesta, kamionima su dovezena američka Hummer višenamjenska vozila. Prošli tjedan u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a, koji su smješteni u kampu Butmir kod Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije