nema uvjeta

OHR još uvijek nema namjeru otići

OHR
17.09.2016.
u 16:41

Osporavanja države Bosne i Hercegovine, bh. institucija i odluka, odlažu debatu o zatvaranju OHR-a za neko buduće vrijeme. Ovaj odgovor Nezavisne su dobile iz sjedišta OHR-a u Sarajevu, na pitanje o mogućnosti konačnog zatvaranja Ureda visokog predstavnika, o čemu je u posljednje vrijeme bilo mnogo govora. 

Posljednji takav stav iznio je Wolfgang Petritsch, austrijski bivši diplomat, koji je dužnost visokog predstavnika u BiH obnašao u razdoblju 1999 - 2002. godina, te je ostao upamćen kao netko tko je bonske ovlasti koristio u mnogo slučajeva. Petritsch je, naime, ustvrdio da Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC) više nije jedinstven organ te da je OHR trebalo davno ugasiti. 

S ovim stavom se, očekivano, ne slažu u samom OHR-u, odakle navode da "ne komentiraju izjave bivših visokih predstavnika". 

"Upravni odbor PIC-a redovitoo vrši procjenu napretka postignutog u realizaciji programa 5+2. Činjenica je da Upravni odbor PIC-a neprekidno naglašava potrebu da se program 5+2 u potpunosti provede, što je još uvijek potrebno uraditi da bi došlo do zatvaranja OHR-a", navode iz Ureda. 

Ključne riječi
OHR

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije