nova online usluga

Odsad dostupan i e-osiguranik

09.01.2019.
u 16:00

Nakon što je u prosincu 2018. ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a Rade Bošnjak sa suradnicima javnosti predstavio unaprijeđenu web i Facebook stranicu Zavoda, s početkom 2019. osiguranicima je dostupna i nova usluga e-osiguranik, piše Večernji list BiH.

(Ne)aktivna premija

Osiguranici ZZO-a HNŽ-a preko web-stranice Zavoda mogu pristupiti portalu e-osiguranik. Kako bi pristupili svojim podacima vezanim za status zdravstvenog osiguranja prvo trebaju obaviti registraciju, a nakon nje dostupne su im informacije o statusu njihova osiguranja, kojem domu zdravlja pripadaju, tko je njihov izabrani liječnik, tko su članovi obitelji koji su preko njih osigurani kao i status premije osiguranja (markice), odnosno je li aktivna ili je istekla.

Predstavljajući tu funkcionalnost svojim suradnicima, Bošnjak je istaknuo kako Zavod nastavlja s uvođenjem inovativnosti u svoj rad i primjenom suvremenih tehnologija slijedi strateški izazov “Biti vodeći Zavod i ogledni model u BiH“, a sve u cilju nastavka približavanja i pojednostavljenja pristupa osiguranika uslugama zdravstvene zaštite te proširenju i poboljšanju komunikacije s osiguranicima.

Redovi gotovo nestali

- Zavod je kuća naših osiguranika što je bila, jest i bit će vodilja djelatnika ovoga Zavoda u svim poslovima i aktivnostima koje provodimo. Nakon jednomjesečnog testiranja u primjenu smo uveli novu funkcionalnost e-osiguranik. Funkcionalnost e-osiguranik, osim podataka već dostupnih našim osiguranicima, tijekom godine obogatit ćemo i informacijama kako što su potrošnja lijekova, ortopedska pomagala i drugim informacijama koje se odnose na svakog osiguranika pojedinačno - kazao je Bošnjak. Inače, ovo je samo jedan od dijelova digitalizacije zdravstvenog sustava ZZO-a HNŽ-a. Prije ovoga uvedeni su e-uputnica unutar domova zdravlja te e-recept. Sve ove promjene naišle su na veliko odobravanje osiguranika jer su pojednostavile procedure, vremenski ih skratile, tako da su redovi za čekanje u mnogim slučajevima postali prošlost. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije